U trendu

Palestinski dečak ubijen u sukobu s izraelskim snagama

Dvanaestogodišnjeg palestinskog dečaka ubile su izraelske bezbednosne snage na Zapadnoj obali, saopštilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Direktor bolnice u Ramali na Zapadnoj obali Ahmed Badavi rekao je da je dečak, koga je palestinska novinska agencija Maan identifikovala kao Muhje Muhameda Sidki al-Tabakija, ubijen sinoć metkom u grudi, prenose izraelski mediji.

Izraelska policija odbacila je navode da je živa vatra korišćena protiv demonstranata, dok izraelska vojska tvrdi da su bacane šok bombe i suzavac.

Agencija Maan je u medjuvremenu izvestila da je dečak ubijen gumenim metkom. Izraelska armija je saopštila da proverava te izveštaje.

Ovaj incident je najnoviji u talasu nasilja koje traje već deset meseci.

Više od 200 Palestinaca ubijeno je za to vreme, a Izrael tvrdi da su većina bili napadači, dok su ostali poginuli u sukobima s izraelskim bezbednosnim snagama.

U palestinskim napadima, uglavnom nožem, u tom talasu je poginulo 34 Izraelaca i dvoje američkih turista, prema računici agencije Asošiejted pres.

Izrael tvrdi da su napadi posledica huškaja na nasilje, dok palestinska strana smatra da je to posledica skoro pet decenija duge okupacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.