U trendu

Palmer: Namerno se nisam sastao sa Mickoskim i Ivanovim

SKOPLJE – Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer izjavio je da se danas u Skoplju, zbog različitih pogleda na aktuelno stanje u Makedoniji, namero nije sastao sa predsednikom države Đorđem Ivanovim i liderom opozicione VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskim.

„Mi imamo različite poglede sa Mickoskim. Danas se nisam sreo s njim, ali sam imao susret sa poslanicima koji su prošlog petka glasali ‘za’. Odluka poslanika iz opozicije bila je zaista hrabra, iako su im posledice bile poznati. Ja sam razočaran sa VMRO-DPMNE zato što nisu podržali Prespanski sporazum. Biće mi drago ako na narednom glasanju bude više glasova opozicije koji su ‘za'“, rekao je Palmer za makedonsku televiziju TV 21.

Palmer kaže da namerno nije ostvario susrete sa Ivanovim i Mickoskim zato što imaju različite poglede na aktuelno stanje u Makedoniji.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer je u zvaničnoj poseti Makedoniji i danas se sastao sa premijerom Zoranom Zaevim i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim.

Palmer je posetio Makedoniju pre tri meseca, kada je boravio tri dana kako bi izrazio američku podršku Dogovor iz Prespe o imenu i evro-atlantskim integacijama Makedonije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.