U trendu

Papa Franja po izlasku iz bolnice održaće danas službu na Trgu svetog Petra

RIM – Dan nakon izlaska iz bolnice, papa Franja će danas održati preduskršnju službu na Cvetnu nedelju, posvećenu danu kada se Isus Hristos trijumfalno vratio u Jerusalim.

Papa je u sredu primljen u rimsku bolnicu Gemeli zbog respiratornih tegoba, a kasnije mu je dijagnostikovan bronhitis, podseća se u izveštaju Bi-Bi-Sija.

Nakon što je u subotu napustio bolnicu, 86-godišnji papa se našalio i rekao „još sam živ“.

„Samo sam osetio slabost, ali nisam se uplašio. Još sam živ“, rekao je papa Franja, a prenela je italijanska novinska agencija Ansa.

Nakon što je otpušten iz bolnice, papa je viđen kako se osmehuje i maše vernicima, a onda je izašao iz auta da razgovara sa okupljenim narodom.

Umesto prema rezidenciji poglavara rimokatoličke crkve, papin automobil je krenuo prema Vatikanu i zaustavio se kod bazilike Santa Marija Mađore gde je papa Franja hteo da se pomoli, a kada je izašao posle molitve, ljudi na ulici su aplaudirali i klicali „Živeo papa“.

Automobil rimskog pontifa je potom krenuo, ali se ubrzo ponovo zaustavio, jer je papa želeo da podeli čokoladna uskršnja jaja policajcima koji su bili u pratnji njegovog vozila, prenela je novinska agencija AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.