U trendu

Papa stigao u Belu kuću gde mu je priređen svečan doček

Predsednik SAD Barak Obama priredio je danas u Beloj kući zvaničan doček papi Franji koji je sinoć doputovao u višednevnu posetu SAD, njegovu prvu posetu toj zemlji.

Papu su sinoć u vazdušnoj bazi Endrus kod Vašingtona dočekali Obama sa suprugom Mišel i ćerkama, kao i potpredsednik SAD Džo Bajden sa svojom porodicom.  

Papa je stigao danas u Belu kuću u fijatu 500, vozilu koji je on izabrao da ga prevozi, a na ulazu su ga dočekali predsednik SAD i njegova supruga. Po vedrom sunčanom danu papu su pozdravili zvuci truba i salutiranje vojnika. 

Na južnom travnjaku Bele kuće papu je dočekalo 15.000 zvanica, među kojima su hrišćanske, muslimanske, hinduističke, budistidističke i druge verske vođe kao i ljudi koji nisu povezani sa verskim organizacijama, i koji „visoko cene papu i njegovu poruku“, navela je Bela kuća.
 
Neki Jevreji neće biti prisutni pošto se danas obeležava jevrejski verski praznik Jom Kipur.

Okupljenima će se kratko obratiti predsednik Obama i papa a zatim će njih dvojica imati bilateralan sastanak. 

Nekoliko minuta pre dolaska pape u Belu kuću predsednik Obama je poslao preko tvitera poruku dobrodošlice na papin tviter nalog Pontifex. On je rekao da su papine poruke ljubavi, nade i mira bile inspiracija za sve.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.