najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Papa završava posetu Meksiku

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja danas završava posetu Meksiku dogadjajima koji su medju najiščekivanijim, kao što je obilazak zatvora Sjudad Huareu i odlazak na granicu Meksika i američke savezne države Teksas.

Ovim Franja završava petodnevnu posetu Meksiku koja je uglavnom bila usmerena na nevolje s kojom se suočavaju najsiromašniji ljudi, oni koji su najviše ugnjetavani i najranjiviji kao žrtve nasilja i droge u toj zemlji.

Poglavar Rimokatoličke crkve je tokom posete Moreliji, centru trgovine narkoticima u Meksiku, pozvao juče mlade Meksikance da se odupru lakoj zaradi prodajom droge i da cene sebe kao blago svoje zemlje.

On je okupljenima kazao da razume da je mladima u Meksiku teško da osete svoju vrednost „kada su neprestano izloženi gubitku prijatelja ili rodjaka zbog trgovine drogom, ili upotrebe narkotika, kao i zbog kriminalnih organizacija koje seju teror“.

Papa posećuje zatvore na skoro svakom putovanju pošto je uveren da najniži slojevi u društvu zaslužuju dostojanstvo. U obraćanju zatvorenicima, on ih često poziva da ne odustanu od nade, govoreći im da je i on grešio i da mu je oprošteno.

Franja će, nakon posete zatvoru, razgovarati s radnicima i aktivistima o siromaštvu i nejednakosti u društvu, a zatim otići do meksičko-američke granice kod grada El Paso, gde će se pomoliti za one koji su poginuli u pokušaju da je predju.

Papa će zavrišiti posetu Meksiku velikom misom pred najmanje 30.000 ljudi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike