U trendu

Pariski nadbiskup podneo ostavku, imao vezu sa ženom

PARIZ – Papa Franja prihvatio je ostavku pariskog nadbiskupa Mišela Opetija, nakon što je priznao da je imao vezu sa ženom 2012. godine.

Nadbiskup Opeti naveo je u današnjem saopštenju da je ponudio da se povuče kako bi sačuvao eparhiju od podela, koju bi sumnja i gubitak poverenja mogli da nastave da izazivaju, preneo je AP.

Vatikan je u saopštenju naveo da je papa prihvatio Opetijevu ponuđenu ostavku i imenovao monsinjora Žorža Pontijea da služi umesto njega.

Opeti, koji je predvodio parisku crkvu od 2018. godine, poslao je pismo papi Franji u kojem je ponudio da podnese ostavku nakon izveštaja u časopisu „Poan“ u kojem se navodi da je imao intimni odnos sa ženom uz njen pristanak.

On je rekao listu „Poan“ da nije imao seksualne odnose sa ženom, ali je list naveo da se u članku oslonio na nekoliko anonimnih izvora koji su rekli da su videli i-meil iz 2012, koji je Opeti greškom poslao svojoj sekretarici.

On je negirao da je autor i-mejla.

„Molim za oproštaj one koje sam mogao da povredim i uveravam vas u svoje duboko prijateljstvo i molitve“, istakao je Opeti u svom saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar