U trendu

Pariz i Kairo u svađi zbog TNT u ostacima erbasa

Istražioci Francuskog instituta za kriminalnu istragu u Kairu su prošle nedelje pronašli tragove eksploziva TNT u ostacima aviona „Idžipt era“ koji se srušio u maju, što je dovelo do razmimoiloženja francuskih i egipatskih vlasti, piše danas dnevnik „Figaro“.

Poreklo tragova eksploziva za sada je još uvek nepoznato, a egipatske pravosudne vlasti nisu dozvolile francuskim istražiocima da detaljno pregledaju ostatke „erbasa A320“, piše „Figaro“, pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Egipat želi da sa Francuskom napravi zajenički izveštaj u kojem bi bilo potvrđeno postojanje TNT-a u ostacima letelice, dok je Francuska to odbila, jer njeni istražioci nisu bili u mogućnosti da obave adekvatnu inspekciju kojom bi otkrili na koji način je eksploziv dospeo u avion, piše „Figaro“, preneo je Rojters.

„Erbas A320“ na letu MS804 iz Pariza za Kairo srušio se 19. maja u istočnom delu Sredozemnog mora, kada je poginulo svih 66 putnika i članova posade, među kojima je bilo 15 francuskih državljana.

Uzrok nesreće i dalje je nepoznat.

Prema audio snimku iz Crne kutije, u avionu je u poslednjim trenucima leta došlo do požara, saopštili su istražioci u julu.

Snimci takođe, ukazuju na pojavu dima u toaletu aviona tokom poslednjeg leta, dok su na ostacima prednjeg dela aviona bili vidljivi znakovi oštećenja izazvanog visokom temperaturom i crni tragovi gareža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar