U trendu

Parlament Srpske sutra o vetu na 5 odluka Predsednistva BiH

BANJALUKA – Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS), koju je zatražio srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zbog odluka Predsedništva BiH usvojenih bez konsenzusa, biće održana sutra u podne.

Dodik traži podršku za veto uložen u Sarajevu na pet odluka Predsedništva BiH u kojima je preglasan.

Tri odluke se odnose na međunarodne sporazume BiH iz oblasti obrazovanja, dok su dva sporazuma CIK-a sa OEBS-om i Mađarskom, navodi portal RTRS.

Veoma štetnom po vitalne interese RS Dodik je proglasio odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumevanju između Centralne izborne komisije BiH i OEBS-a u BiH.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese Srpske i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

On je kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske proglasio odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, kao i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar