U trendu

Pasoš spasio pevaču život, u avionu ipak bilo 92 putnika

Prema najnovijim informacijama ruskog Ministarstva odbrane, u avionu koji se srušio u Crnom moru bilo je 92 putnika i članova posade, među kojima 64 člana zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga „Ansambl Aleksandrov“.

Ministarstvo je ranije saopštilo da su u avionu bile 93 osobe i da niko nije preživeo.

Međum, u međuvremenu se ispostavilo da pevač u horu ruske armije Roman Valutov (29), koji je proglašen mrtvim u padu aviona, nije ukrcao na let ka Siriji jer mu je u julu istekao pasoš.

„Prolazio sam imigraciono, i devojka mi je tamo rekla: Da li se šalite? Vaš pasoš je istekao još u julu“, rekao je Valutov.

On je dodao da ga je zabrinuto čekao da sazna da li će moći da poleti, ali je dobio negativan odgovor.

„Bio sam nervozan zbog greške oko mog pasoša, ali sam otišao kući. Bilo sam tamo u 3.30 časova ujutru, i potom su počeli ljudi da me zovu i pitaju da li sam živ. Pogledao sam i pronašao svoje ime na listi poginulih. Plakao sam. Moji prijatelji i rođaci su šokirani“, rekao je Valutov.

Na avion se nije ukrcao ni solista Vadim Ananjev, čija se supruga upravo porodila i zamolila ga da ostane kod kuće da joj pomogne.

„Osećam se kao da su me udarili u glavu. I dalje ne mogu da verujem. Kažu mi sada da sam rođen pod srećnom zvezdom“, rekao je Ananjev.

Među stradalim članovima ruskog hora su i Ralina Gilmanova (22) i njen verenik Mihail, kao i plesači Oleg i Ekatarina Korzanov, koji imaju trogodišnjeg sina.

Pevač Aleksander Šutko (30) objavio je fotografiju na internetu nekoliko minuta pre nego što se avion srušio u Crno more.

Njegova sestra Ema rekla je da ju je on nazvao i rekao joj da će se javiti kasnije.

„Ali nas nije nazvao. Pokušali smo da ga kontaktiramo, ali je bio van dometa“, rekla je ona.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je objavilo listu putnika i navelo da je u letelici bilo 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga „Ansambl Aleksandrov“ koji su krenuli u rusku bazu Hmeim, gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i izvršna direktorka humanitarnog fonda „Poštena pomoć“ Jelisaveta Glinka.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara.

Avion je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je sutrašnji dan danom žalosti na nivou cele zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar