U trendu

Pastor na predstavljanju projekta Incredible Destination

NOVI SAD – Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor učestvovao je danas u Mađarskoj na završnom događaju projekta „Incredible Destination Events“ koji je, prema njegovoj oceni za cilj imao inovativno brendiranje destinacija u pograničnom delu Srbije i Mađarske.

Pastor je ocenio da su EXIT Fondacija i muzej Nacionalnog parka baštine u Opuštaseru, u okviru projekta realizovanog uz podršku IPA Interreg programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, uradili značajnu stvar – predstavljene su najveće vrednosti kojima raspolažemo i težimo.
„Veliki broj ljudi koji je radio na projektu stvorio je uslove da vrednosti sa jedne i druge strane granice postanu zajedničke, dostupne svima“, rekao je Pastor.
Predstavljajući rezultate projekta generalni sekretar EXIT-a Tanja Nježić navela je da je on zamišljen tako da se destinacije – tvrđava Bač i Park nacionalne baštine Opuštaser, promovišu uz učešće internacionalnih muzičkih zvezda i uz pomoć kreativne industrije i inovativnih digitalnih i video alata.

Kako je naglasila, u cilju promocije te dve turističke i kulturne destinacije – kreirani su atraktivni video sadržaji, predstavljena je njihova lepota, kao i kulturno nasleđe, uz nastupe internacionalnih muzičkih izvođača.
Direktor Muzeja Nacionalnog parka baštine u Opuštaseru Gabor Turda podsetio da je projekat ostvario početnu ideju o privlačenju turista i predstavljanju lepote te destinacije za širu ciljnu grupu, putem internet platforme.
Pomoćnik ministra u Ministarstvu za evropske integracije Mihajilo Dašić podsetio je da je od 2014. do 2020. godine u kroz program naše prekogranične saradnje sa Mađarskom implementirano 116 projekata sa ukupno 176 partnera iz Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.