U trendu

PDP će tražiti ponavljanje izbora za Predsednika Srpske

BANJALUKA – predsednik PDP Branislav Borenović saopštio je danas da će ta stranka zbog navodne izborne krađe tražiti da izbori za predsednika Republike Srpske budu ponovljeni na celoj teritoriji.

Borenović i nakon najnovijih podataka koje je saopštio CIK BiH na osnovu nepotpunih i nezvaničnih rezultata da kandidat SNSD Milorad Dodik vodi sa više od 30.000 glasova u odnosu na njihovu kandidatkinju Jelenu Trivić, tvrdi da je ona odnela pobedu.

Najavio je krivične prijave za, kako tvrdi, izbornu prevaru koja se desila tokom noći. Na to, kazao je, ukazuju brojne nelogičnosti, kao i da uzorak kojim raspolažu dokazuje da je Triić pobedila.

Trivićeva je novinarima rekla da je sumnjivo to što je CIK tokom noći saopštio da nema podataka za predsednika Republike jer odbori nisu dostavili podatke u sistem u roku.

Ona je rekla da je na glasačkom mestu u Krajišniku, odakle potiče njena porodica, prema zvaničnim glasovima osvojila nula odsto glasova, i da je to statistički nemoguće.

„Zbog toga što znamo da je na nivou cele RS bilo krađa, i što su slepi glasali, tražićemo da se izborni proces ponovi na nivou cele RS“, rekla je Trivić, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.