U trendu

Pejović trajno zabranio Abazoviću ulazak u sve pogone KAP

PODGORICA – Izvršni direktor kompanije Uniprom Veseli Pejović saopštio je danas da je potpredsedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću trajno zabranio ulazak u pogone i sve fabrike Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) dok god to privredno društvo postoji.

„Vaši uporni nasrtaji na naše privredno društvo i želja da mu nanesete štetu pred domaćom i stranom javnošću, kao i kod poslovnih partnera, u čemu delimično i uspevate, eskalirali su juče pitanjem zašto sam otvarao firme u Velikoj Britaniji i pominjanjem ozbiljnog poslovnog čoveka i stanovnika evropske zemlje, čime ste grubo povredili moralna prava pomenutog čoveka“, naveo je Pejović u reagovanju na jučerašnju izjavu Abazovića.

Poručio je da Unipromova proizvodnja aluminijuma kotira na berzi, sarađuje sa više od 30 inostranih kompanija na komercijalnoj osnovi.

„Kako je vreme posebne međunarodne pažnje-kontrole za sve finasijske i robne transfere izuzetno važno, a berza ne trpi odlaganje u odlučivanju ponuda-tražnja odlučili smo da poslujemo preko pravnog i fiskalnog sistema Velike Britanije“, pojašnjava Pejović, prenele su podgoričke Vijesti.

U opširnom saopštenju Pejović pojašnjava i sve procedure otvaranja firmi i ističe da je sve to Abazoviću dobro poznato, uz optužbe da vešto želi da u javnosti kreira sumnje i, kako navodi, „ostavite Uniprom pod hipotekom da je kompanija koja se bavi sumnjivim poslovima i transakcijama“.

Pejović je pitao Abazovića šta je lično uradio otkako je došao na poziciju na kojoj je danas.

„Kada ste tako velika moralna gromada, spremna da i stanovnike Velike Britanije stavljate na metu osude, molim vas da budete pošteni i da date odgovore građanima na sledeća pitanja: Kada ćete da prestanete da urušavate poslovni ambijent u CG i kada ćete prestati da nanosite štetu našoj firmi…“, pita Pejović Abazovića.

Pita ga takođe kada će da saopšti ko mu je nudio 21 milion evra i kako mu je prišao taj ponuđač koji je smatrao da bi za tu cenu mogao da promeni politički stav Abazovića.

Uz još neka pitanja, Pejović je Abazoviću poručio da im je kraj poslovne godine, da gase proizvodnju i imaju puno problema, koje kako je dodao sami rešavaju, sa partnerima i zaposlenim radnicima i tehnološko-proizvodnim linijama koje se zaustavljaju posle 50 godina.

„Prekinuću na neko vreme komunikaciju sa Vama uz saopštenje odluke koju sam doneo a to je da Vam se trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike ovog privrednog društva dok ono postoji….“, naveo je Pejović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.