U trendu

Pekinške vlasti ubrzavaju ponovno otvaranje prodavnica pogođenih virusom

Kineska prestonica Peking obećala je da će ubrzati ponovno otvaranje tržnih centara i supermarketa koji su ključni za život stanovnika, nakon što su zatvoreni kako bi se olakšala kontrola i prevencija epidemije.

Portparol opštinske vlade Pekinga Sju Hejjan rekao je na konferenciji za novinare da će takvim prodavnicama, ako ih pogodi epidemija kovid -19, biti dozvoljeno da se ponovo otvore nakon jednog dana obaveznog zatvaranja i da neće biti zatvorene duže od tri dana, prenosi Sinhua.

Novo odobrenje je usledilo  usred niza mera podrške koje su najavile lokalne vlasti  kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje grada i stabilizovale tržišne cene, dok se u isto vreme nastoji da se zaustavi epidemija.

Reagujući na zabrinutost javnosti, vlada Pekinga će takođe pojačati podršku stanovnicima koji moraju da napuste svoja zatvorena imanja da bi potražili medicinske usluge, rekao je Su. Biće zbrinuto i smeće iz područja visokog rizika, dodao je zvaničnik.

Peking je u četvrtak prijavio 424 lokalno prenosivih slučajeva kovid-19 i 1.436 lokalno prenosivih asimptomatskih slučajeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar