U trendu

Pentagon je mislio da blefiraju, ali Rusi su kreirali oružje budućnosti (video)

Na internetu se pojavilo prvi snimak na kom se verovatno nalazi ruska teška udara bespilotna letelica “Su-70 Ohotnik-B. Na ruske najave drona šeste genaracije Pentagon je prošle godine izjavio da je čista fikcija i Ruse optužio da blefiraju.

https://youtu.be/hDhw7AEjXGU

Zamenik ministar obrane Aleksej Krivoručko izjavio je da bi letelica mogla početi da se koristi od početka sledeće godine.

U junu je bespilotna letelica proglašena prototipom ruskog lovca šeste generacije, dok je u julu prvi put izašla na otvoreno nebo, prenosi Sputnjik. Prve informacije o gradnji “Ohotnika” pojavile su se 2012. kada se tvrdilo da su za stvaranje udarne bespilotne letelice težine do 20 tona zaduženi “Suhoj” i “MiG”.

https://twitter.com/ilax202/status/1087792993837465600

Maksimalna brzina drona trebala bi da iznosi oko hiljadu kilometara na sat, a domet bi mogao biti maksimalnih 3.500 kilometara. Planira se da će dron efikasno uništavati neprijateljske ciljeve na kopnu, ali i obavljati istraživačke zadatke.

Letelica bi u redove ratne avijacije trebala biti uvedene do 2020. Budžet za ovaj projekt procenjuje se na čak 1,6 milijardi rubalja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.