Pentagon: Rusija ne treba da smatra Ameriku pretnjom

Foto: Wikipedia/Mariordo Camila Ferreira & Mario Duran

Moskva ne treba da smatra Sjedinjene Američke Države pretnjom, budući da Vašington ne teži konfliktu sa Rusijom, izjavio je predstavnik Pentagona Džef Dejvis, komentarišući nedavno usvojenu rusku Strategiju nacionalne bezbednosti, prenosi Tanjug.

Komandant Združenog komiteta načelnika štabova oružanih snaga SAD general Džozef Danford, međutim, ima drugačiji stav.

„Ne postoji razlog da nas smatraju pretnjom. Mi ne težimo ka konfliktu sa Rusijom. Istina je da postoje nesuglasice, ali bilo bi fundamentalno pogrešno gledati na SAD kao na pretnju Rusiji”, rekao je Dejvis, prenose francuski mediji.

Američki general je takođe rekao da je zainteresovan da pročita celokupnu strategiju pre nego što iznese bilo koje druge zaključke, jer, kako je rekao, iz svojih izvora je uspeo da sazna samo nekoliko tačaka dokumenta, prenosi Sputnjik.

Izmenjenu Strategiju nacionalne bezbednosti Rusije potpisao je predsednik te zemlje Vladimir Putin neposredno pred novogodišnje praznike.

Istovremeno, komandant Združenog komiteta načelnika štabova oružanih snaga SAD general Džozef Danford ocenio je da SAD i dalje na Rusiju gledaju kao na pretnju.

„Mi taj zaključak donosimo na osnovu ponašanja i vojnih kapaciteta Rusije, uključujući nuklearni i kibernetički potencijal, koji može da se protumači kao pretnja našim saveznicima”, dodao je on.

(Tanjug)

2 komentara

  • Korak do Sna

    Pošto nijeste pretnja, zašto ste se primakli ruskim granicama. Sreća što je sad mjesto Gorbačova tu Putin koji vam ništa ne vjeruje. Njega ne možete prevariti. Istalirate raketni sistem u Rumuniji, zaštita od Irana, koji i nema konvercijalno naoružanje. Smiješno od vas, ali ne, i neočekivano.

  • batamrca

    Vidi ti vuka u jagnjećoj koži.

Ostavite komentar