U trendu

Peskov hvali talenat Surkova, ali ne zna gde će da radi

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ne zna gde će bivši savetnik ruskog predsednika Vladislav Surkov da radi, ali je uveren da će, ma gde to bilo, njegov talenat i iskustvo biti od koristi.

Peskov je novinarima rekao da su Vladimir Putin i Surkov imali sastanak i da je Surkov razrešen dužnosti na sopstveni zahtev, preneo je Tas s.

„Nema sumnje da će dugogodišnje iskustvo Sukrova i, bez preterivanja, njegov talenta biti od koristi“, kazao je Peskov.

Predsednik Rusije dekretom je juče smenio Surkova, samo nedelju dana nakon što je on smenjen sa funkcije savetnika za odnose sa Ukrajinom.

Tada je, naime, portparol Kremlje Dmitrij Peskov najavio da će umesto Surkova kao glavni čovek za odnose s Ukrajinom biti zamenik ruskog premijera Dmitrij Kozak, dodajući da Surkov i dalje radi za Kremlj, ali ne precizirajući koje poslove obavlja.

Kozak je, inače, rođen u Ukrajini, a Surkova su, dok je bio zadužen za odnose sa Ukrajinim mnogi u Kijevu smatrali „tvrdim“ sagovornikom, i to u situaciji zategnutih odnosa Moskve i Kijeva nakon pripajanja Krima Rusiji 2014. i nakon što je Moskva podržala proruske pobunjenike u Donbasu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.