U trendu

Peskov o održavanju sastanka Normandijske četvorke

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin u telefonskim razgovorima sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarao je o mogućnosti održavanja sastanka ministara spoljnih poslova Normandijske četvorke, rekao je danas novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„U telefonskim razgovorima sa Makronom i Merkelovom, Putin je
više puta naglašavao potrebu za pojačanim radom na održavanju sastanka ministara inostranih poslova Normandijske četvorke“, kazao je portparol ruskog predsednika, preneo je Tas s.

„U principu, sve strane se slažu sa tim. Ali zasad nije određen datum“, rekao je Peskov, povodom izjave Makrona da se dogovorio sa Putinom i ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o održavanju ministarskog sastanka Normandijske četvorke.

„Kao što sigurno znate, pomoćnici i politički savetnici predsednika nastavljaju da rade. Oni treba da generišu neku vrstu dnevnog reda. To zasad ostaje problem“, rekao je portparol Kremlja.

Makron je ranije izjavio da Normandijsku četvorku (Rusija, Ukrajina, Nemačka i Francuska) vidi kao najkorisniju platformu za rešavanje krize u Ukrajini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.