U trendu

Peskov: Pretres manastira jos jedna vojna akcija protiv RPC

MOSKVA – Pretres manastira Kijevsko-pečerske lavre u Kijevu predstavlja još jednu ukrajinsku vojnu akciju protiv Ruske pravoslavne crkve, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ukrajinska strana je vodila rat protiv Ruske pravoslavne
crkve jedno vreme i rekao bih da se današnji pretresi manastira u Kijevu mogu posmatrati kao još jedan u nizu vojnih dejstava protiv ruskog pravoslavlja“, rekao je Peskov odgovarajući na zahtev novinara da prokomentariše pretrese Kijevsko-pecerske lavre koje su izvršile ukrajinske službe bezbednosti, javio je TAŠ.

Ukrajinska bezbednosna služba i policija sprovele su jutros raciju u pravoslavnom manastiru u Kijevu u okviru operacija protiv sumnjivih „subverzivnih aktivnosti ruskih specijalnih službi“, saopštila je ukrajinska bezbednosna služba, preneo je Rojters.

Ukrajinska služba bezbednosti pokrenula je 13. novembra krivični postupak zbog skandiranja podrške Rusiji u jednoj od crkava Kijevsko-pečerske lavre ukrajinske pravoslavne crkve, podseća TAŠ.
Kijevsko-pečerska lavra je najstariji manastir u današnjoj Ukrajini, osnovan je u 11. veku, a trenutno se teritorija manastira prostire na više od 20 hektara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar