U trendu

Peskov: Putin podržava ideju o dijalogu sa Kijevom

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin podržava ideju o dijalogu sa Kijevom kako bi se rešila trenutna komplikovana situacija, ali ono što je zaista bitno jeste implementacija sporazuma, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Komunikacija između dvojice šefova država je činjenica koja se može smatrati samo pozitivnom stvari“, rekao je Peskov, preneo je TAS S.

„Predsednik Putin uvek se zalaže za dijalog kao sredstvo za rešavanje hitnih pitanja, posebno u komplikovanim situacijama kao što je ona sa kojom se suočavaju rusko-ukrajinski odnosi“, naglasio je on.

Na pitanje o izgledima za sastanak između Putina i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, portparol ruskog predsednika, primetio je da je „Putin veoma pragmatična osoba, da za njega nije važan proces razgovora, već primena ranije postignutih dogovora, posebno tokom prethodnih razgovora“.

Peskov je naveo i da će se Putin 19. avgusta sastati u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom s kojim će, pored bilateralnih odnosa, najviše razgovarati upravo o Ukrajini i normandijskom formatu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.