U trendu

Peskov: Severni tok će biti završen bez obzira na sankcije

MOSKVA – Kremlj je uveren da će se izgradnja Severnog toka 2 završiti uprkos mogućim američkim sankcijama, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Projekat je već implementiran u velikoj meri, postoji uverenje da će biti završen na dobrobit evropskih potrošača gasa“, rekao je Peskov, prenela je agencija Tas s.

Upitan da prokomentariše nameru Vašingtona da uvede sankcije protiv projekta Severnog toka 2, Peskov je podvukao da je reč o međunarodnom projektu.

„To je međunarodni projekat, u kojme učestvuje čitava grupa međunarodnih velikih kompanija, projekat je već u velikoj meri implementiran, obezbeđeno je i finansiranje projekta u velikoj meri i on ide napred prilično brzo“, rekao je Peskov.

Projekat obezbeđuje energetsku sigurnost Evropi, on je u interesu evropskih proizvođača, pre svega Nemačke, i nema ništa sa politikom, zaključio je Peskov.

Američki ministar energetike Rik Peri izjavio je danas da će „u ne tako dalekoj budućnosti“ biti usvojen Zakon o sankcijama kojim će se uvesti ograničenja za kompanije uključene u projekat „Severni tok 2“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.