U trendu

Pijani kapetan gotovo potopio turiste

Pijanom „kapetanu“ turističkog brodića, kojim se grupa gostiju iz Italije i Rusije vozila Bledskim jezerom, preti kazna od 1.200 evra pošto je testiranje na obali pokazalo da ima 1,43 promila alkohola u krvi, objavili su danas slovenački mediji.

Turiste koji su bili uplašeni i u panici, jer je brod počeo jako da se ljulja pa je mogao da se prevrne, spasla je žena koja je svojim čamcem veslala u blizini. Ona ih je smirila i uzela vesla u ruke i tako ih dovela do obale.

„Učinilo mi se da brodom niko ne upravlja, a putnici su bili u panici. Kad sam se približila, videla sam da je kapetan veoma alkoholisan i da leži, a nikako mu nije uspevalo da ustane“, rekla je ona novinarima.

Starijem „kapetanu“, koji je ranije imao dozvolu za prevoz turista sa obale na bledsko ostrvce, ali ju je preneo na sina, ubuduće je zabranjen svaki pristup mestu na kojem su usidrene „pletne“, tradicionalni drveni čamci koji mogu da prime dvadesetak osoba, prenosi „Jutarnji list“.

„To je žalostan događaj i prvi takav slučaj“, rekao je za „Delo“ gradonačelnik Bleda Janez Fajfer.

On se turistima izvinio za neugodnost, a od slučaja se distanciralo i udruženje „pletnara“ sa koncesijom za vožnju po jezeru.

Alkoholiziranom muškarcu je do daljeg zabranjeno da vozi po jezeru i približava vezu za čamce, a o njegovom incidentu se još vodi postupak, objavila je slovenačka policija.

Iako je utvrđeno da je na brodu u vreme događaja koji je među turistima izazvao paniku bilo dovoljno pojaseva za spašavanje, policija i opština Bled su ponovo upozorili sve pletnare da se drže propisa, posebno kad je reč o alkoholu, pošto u vreme dok rade sa turistima ne smeju da piju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.