najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pilot bio upozoren da možda neće imati dovoljno goriva?

Pilot aviona koji se srušio u Kolumbiji bio je upozoren pre poletanja sa aerodroma u Boliviji da možda neće imati dovoljno goriva, objavili su danas bolivijski mediji.

Tu informaciju je objavio list „Deber“, pozivajući se na neimenovog zvaničnika aerodroma.

Zvaničnik je to izjavio na osnovu plana leta, preneo je BBC.

RT navodi da je pilot odlučio da preskoči planirano dosipanje goriva jer je kasnio.

U nesreći je poginula 71 osoba, među kojima i fudbaleri brazilskog tima „Šapekoensea“, a šest je preživelo.

Kolumbijski zvaničnici su juče saopštili da je sve više dokaza da se avion, koji je pao u centralnim delovima zemlje, srušio jer je ostao bez goriva i da sada istraga treba da razjasni zašto se to dogodilo.

Šef civilne avijacije Alfredo Bokanegra je rekao da preliminarna istraga pokazuje da u avionu u trenutku udara nije bilo goriva, preneo je BBC.

„Istraga sada treba da razjasni zašto se to dogodilo“, rekao je on na konferenciji za novinare.

To potvrđuje navode pilota aviona, kako je zabeleženo na snimku razgovora sa kontrolom letenja, da je ostao bez goriva pre kobnog pada u Andima.

Zvaničnik civilne avijacije Fredi Bonjila je rekao da, po pravilu, avion mora da ima u rezervi goriva koje je dovoljno za dodatnih 30 minuta leta kako bi u slučaju opasnosti mogao da stigne do alternativnog aerodroma.

On je istakao da u ovom slučaju, to nije bilo tako.

Zvaničnici Bolivije suspendovali su letove avio kompanije „LaMia“, čiji se avion u utorak srušio u Kolumbiji, i smenili rukovodstvo kompanije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike