U trendu

Pilot heroj: Rano je ostao bez oca, nastradalog u avionskoj nesreći

Migel ‘Miki’ Kiroga (54) leteo je avionom koji se srušio kod kolumbijskog grada Medelina i koji je prevozio brazilski fudbalski tim Šapekoense. Mediji pišu da je pilot heroj u zadnji čas izbacio gorivo i tako verovatno spasio živote šestorice putnika koji su preživeli nesreću.

Migel je postao pilot zahvaljujući ocu Orlandu, koga nikad nije upoznao. Imao je samo godinu dana kad je Orlando poginuo u padu aviona. Migel je odlučio da krene očevim stopama. U ranijim intervjuima rekao je kako su ga priče o tati motivisale da postane pilot.

– Svi smo odrasli igrajući se u hangarima. Stariji brat Edgar je pilot, ja sam pilot, nećak mi je pilot, sin takođe. Mi smo porodica pilota – rekao je pokojni Migel.

Njegova rođaka otkrila je kako je Migel žestoko radio da bi sledio očeve korake. Prvo je upisao za vojnog pilota, ali to nije hteo da radi.

– Otac mu je poginuo dok je bio beba, ali hteo je da ga nasledi. Upisao je vojnu akademiju, ali san mu je bio da postane komercijalni pilot – rekla je Milena Kiroga.

Miki je sa ženom Danijelom Pinto imao troje dece. Živeli su na severu Brazila u gradu Epitaciolandia na granici sa Bolivijom. Njegova supruga Danijela kćerka je bivšeg brazilskog senatora Rodžera Pinta, a navodno je par koristio svoj uticaj kako bi pogurao investicije u grad i svima olakšao život. Navedeno je kako je Migel ulagao svoj novac u grad koji je obožavao.

– Danas je najgori dan mog života. Izgubio sam rođaka, brata, heroja. Mog superheroja. Bio si prekrasan čovek, a ja sam bio tvoj najveći fan. Znamo da si napravio sve kako bi spasio te ljude. Sad si na nebu sa ocem, ujakom i bratom koji su te dočekali raširenih ruku – napisao je rođak pilota Kris Kiroga.

Migel je često prevozio fudbalere, posebno Šapekoense. Sprijateljio se sa njima i išao je na večere, čemu svedoče fotografije sa društvenih mreža. Prošlog meseca ista kompanija prevozila je argentinsku reprezentaciju na utakmicu protiv Brazila, a Migel je nakon toga na Fejsbuk postavio fotografiju jastučića za glavu potpisanog od strane Lionela Mesija.

Njegovi prijatelji i rođaci uvereni su kako je napravio sve da bi spasio živote. Kažu da je tako živeo i uvek je sebe stavljao ispred drugih.

Nesreća u kojoj je poginula 71 osoba još je pod istragom, a šestoro preživelih, uključujući trojicu fudbalera, u kritičnom su stanju u bolnici, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.