najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pjongjang: Predsednica Južne Koreje “zla žena bez premca”

Severna Koreja je danas ponovo uputila oštre lične kritike južnokorejskoj predsednici Park Geun-Hje, opisavši je kao “zlu ženu bez premca” koja želi rat.

Verbalni napad Komiteta za mirno ujedinjenje Koreje (CPRK) usledio je nakon što je Park prošle nedelje učestvovala na samitu o nuklearnoj bezbednosti čiji je domaćin bio američki predsednik Barak Obama, na kojem su osuđene kontinuirane težnje Pjongjanga ka nuklearnom naoružanju, prenosi AFP.

Portparol CPRK rekao je da su ponašanje i komentari predsednice Park na samitu ličili na “epileptični napad podlog manijaka koji želi sukob”, objavila je zvanična novinska agencija KCNA.

Kako se navodi u saopštenju CPRK, insistiranje Park na tome da Pjongjang odustane od programa nuklearnog naoružanja pokazuje da je ona “zaostala i ne zna kako svet funkcioniše”.

Severnokorejski državni mediji izveli su niz takvih verbalnih napada na Park, koristeći nepristojne i često izrazito seksističke izraze u osudi njenog beskompromisnog stava prema Pjongjangu i alijanse Južne Koreje sa SAD, primećuje francuska agencija.

Saopštenje CPRK objavljeno je nekoliko dana nakon što je zvanični severnokorejski vebsajt objavio novi propagandni video-snimak na kojem je prikazan višestruki raketni napad na predsedničku Plavu palatu u Seulu.

Vojne tenzije na podeljenom Korejskom poluostrvu u porastu su otkako je Severna Koreja izvela četvrtu nuklearnu probu u januaru, a prošlog meseca je lansirala raketu za šta mnogi smatraju da je zapravo bila proba balističke rakete.

Predsednica Park je zauzela čvrst stav prema Pjongjangu otkako je Severna Koreja u januaru izvela nuklearnu probu i predvodi pozive za  oštre međunarodne sankcije, obećavši snažan vojni odgovor na bilo kakve direktne provokacije severnog suseda.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike