najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pjongjang vežbao gađanje Seula: Niko neće preživeti

Severnokorejski lider Kim Džong Un je nakon što je Savet bezbednosti UN uveo nove sankcije Pjongjangu organizovao artiljerijske vežbe koje su obuhvatile i gađanje zamišljenih ciljeva, a među njima se našla i prestonica Južne Koreje.

Vojna vežba u kojoj su ciljevi bili pet ostrva i „tela reakcionarne vlasti“ u Seulu i drugim gradovima, sprovedena je uoči objave jednostranih sankcija Južne Koreje usmerenih protiv nuklearnog programa Pjongjanga.

„Ako izbije rat, ovakvi smrtonosni udari bili bi naneseni južnokorejskim snagama kako bi u samom početku potpuno slomili njihovu spremnost na protivudar i potpuno ih izbrisale“, prenela je agencija KCNA Kimove reči.

„Niko i ništa neće preživeti“, rekao je KIm dok je u četvrtak vodio vežbe, preneo je Index.hr.

Južna Koreja je uvela nove jednostrane sankcije Severnoj Koreji zabranila ulazak u zemlju svim stranim stručnjacima za rakete i nuklearna oružja ako proceni da njihova poseta Sevrenoj Koreji predstavlja pretnju nacionalnim interesima Seula.

Posle Južne Koreje i Japan je uveo jednostrane sankcije Severnoj Koreji.

Tokio je kritikovao lansiranje rakete i nuklearne testove Pjongjanga, ocenjujući da je to „nova pretnja koja ne sme da se dozvoli“, navodi AP.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike