U trendu

Placer: Nemačka neće vraćati migrante sa Bliskog istoka u Srbiju

Portparol bavarskskog Ministarstva unutrašnjih poslova Oliver Placer izjavio je da Nemačka neće vraćati u Srbiju migrante sa Bliskog istoka i iz Afrike, ali i da Nemačka podržava otvaranje centra za azilante u Srbiji.
Placer je za list „Politika“ od subote izjavio da Nemačka neće vraćati u Srbiju ljude sa Bliskog istog koji su u toj zemlji zatrašili azil, već u druge evropske zemlje.

„Te ljude, u skladu sa Dablinskom regulativom, vraćamo isključivo u zemlje EU, poput Mađarske, Austrije ili Italije, u koje su oni prvo ušli i registrovali se kao tražioci azila“, rekao je Placer. 

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Momira Stojanovića o tome da bi na teritoriji Srbije uskoro mogao da nastane centar za 400.000 azilanata, Placer je odgovorio da Minhen podržava otvaranje takvih centara.

„Mi podržavamo otvaranje takvih centara u Mađarskoj, Italiji, Grčkoj i u Srbiji. Smatramo da bi te ljude trebalo registrovati čim stupe na evropsko tlo, pre nego što dođu ovde“, kazao je Placer.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike