U trendu

Plaža u Ulcinju među najbezbednijim za kajt surfing

ULCINJ – Kajt surfing, odnosno surfovanje uz pomoć padobrana poslednjih godina sve se više razvija u Crnoj Gori gde je ljubiteljima ekstremnih sportova dostupan na Velikoj plaži u Ulcinju koja, prema rečima instruktora Nemanje Škobića, spada u top tri najbezbednijih mesta na svetu za savladavanje ove sportske veštine.

Reč je o sportu u kojem vozač upravlja zmajem (kajtom) koji mu služi kao jedro kako bi se pomoću vetra, stojeći na dasci, kretao po vodi, a Škobić, koji već deset godina radi na plaži u Ulcinju, kaže da je veliki broj onih koji su prošli obuku za taj sport.

Da bi se savladali osnovni koraci, potrebno od osam do deset sati, a za kurs se prijavljuju kako deca, tako i stariji, rekao je Škobić.

Istakao je da Velika plaža u Ulcinju, koja je duga oko 13 kilometara, spada u top tri najbezbednijih mesta na svetu da se savlada kajt surfing, a jedan od razloga za to je prostranost plaže.

„Širina i dužina plaže, kao i dužina plićaka u kome nema korala, stena, drveća, dalekovoda savršeni su uslovi za kajt surfing“, rekao je Škobić i dodao da sezona obuke kreće početkom maja i traje do početka oktobra.

Obuka se, kaže, vrši u više faza, osnovni koraci se uče na pesku, a nakon toga se prelazi u more.

Osim u Ulcinju, naveo je da je kajt surfing popularan u mnogim zemljama širom sveta među kojima su Vijetnam, Maroko, Brazil…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar