U trendu

Plenković: Pupovac je pozvan, važan je stav vlade HR

KNIN – Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas, povodom prisustva predsednika SNV Milorada Pupovca na obeležavanju Dana sećanja u Bačkoj Palanci, da je važan stav hrvatske vlade.

“Pupovac je dobio poziv, otišao je … Važan je stav hrvatske vlade i tu smo svi jedinstveni”, rekao je Plenković za N1 u Hrvatskoj.

Upitan de komentariše poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako se navodi, Hrvatsku uporedio sa Hitlerovom Nemačkom, Plenković je uglavnom ponovio ono što je rekao I u svom prethodnom obraćanju na svečanosti u Kninu kojom Hrvatska slavi dan kada je izvedena operacija Oluja.

Oluja je, kaže, posledica “velikosrpske politike slobodana Miloševića”, tom akcijom je rat završen i to je, prema Plenkoviću, dovelo do mirne reaintegracije hrvatskih teritorija.

Ocenio je da Hrvatska dostojanstveno obeležava Dan pobede, porukama zajedništva, porukama smbolike, kao I porukama jačanja Hrvatske kao kredibilne vojne sile, koja je članica NATO I EU.

“Naša poruka je da treba težiti istini, saradnji, dobrosusedstvu I pomirenju. Hrvatska štiti prava srpske manjine u Hrvatskoj”, rekao je Plenković I dodao da Hrvatska želi rešenje svih spornih pitanja sa Srbijom.

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović nije danas u Kninu želela da komentariše poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom obeležavanja Dana sećanja u Bačkoj Palanci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.