U trendu

Plenković zahvalio starim ministrima

ZAGREB – Nakon što je doneo odluku o novim ministrima, koji bi sutra trebalo da budu potvrđeni u Saboru, premijer Andrej Plenković izjavio je na današnjoj sednici vlade da je promena tri ministra u njegovom kabinetu dobar korak u cilju intenziviranja napora u sprovođenju vladinog programa.

„Rad za dobrobit hrvatskih građana, društva, ostvarivanja ciljeva koji su i privredni rast i društvena solidarnost, kao i jačanje pravne bezbednosti i međunarodnog pozicioniranja Hrvatske“, reka je Plenković na početku sednice, koja je bila otvorena za javnost.

Premijer je rekao da je zadovoljan doprinosom koji su u dosadašnjem radu dali svi ministri koji odlaze.

Zahvalivši im na saradnji, Plenković je rekao da novi ministri koji dolaze su ljudi s kvalitetnim biografijama i dosadašnjim kvalitetnim radom.

„Siguran sam da će novi ministri, nakon sutrašnjeg predstavljanja na odborima i glasanja u Saboru, brzo uključiti u aktivnosti svojih resora i rad vlade“, rekao je hrvatski premijer.

Od troje promenjenih ministara sednici su prisustvovale samo ministarka spljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja ide na novu dužnost u Brisel i ministarka za rad i socijalnu zaštitu Nada Murganić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.