U trendu

Plenković: Zakljucak Saveta EU o BiH bitan politički signal

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je danas političare u BiH da dobro iskoriste poruku i zakljucak i shvate to kao „bitan politički signal“ Saveta EU i poručio da su sve inicijative koje dolaze iz Hrvatske o BiH dobrosusedske.

Podsetio je da je u Briselu nedavno na inicijativu Hrvatske održan sastanak o BiH. „Poručujem našim prijateljima u BiH, sve naše inicijative o njima su dobrosusedske, zato smo doneli na Savetu EU zaključak o BiH. To je vrlo bitan politički signal. Pozivam sve iz BiH da tu važnu poruku iz Evropskog saveta dobro iskoriste“, naveo je Plenković u otvorenom delu sednice vlade.

O nedavnoj poseti slovenačkog premijera Janeza Janše Zagrebu, Plenković je rekao da je sa njim razgovarao o budućnosti, gasnoj i saradnji u vezi sa nuklearnom energijom

„Slovenija je jedan od zagovarača našeg ulaska u Šengen i evrozonu…“, rekao je Plenković i ocenio da je saradnja Hrvatske i Slovenije u Janšinom mandatu dobra.

„U prošloj godini je 1.166 miliona Slovenaca posetilo Hrvatsku, kvalitetna nam je trgovinska razmena… Mi smo u u cilju te dobre saradnje uputili naš kanader u Sloveniju da gase požar kod Kranja, na čemu su nam oni jako zahvalni“, naveo je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.