Pljačka kao na filmu: Lopovi ukrali 5 miliona evra od dve žene

Dve žene iz Katara opljačkane su na autoputu u Parizu pri čemu su ostale bez predmeta vrednih najmanje pet miliona evra, saopštili su danas policijski izvori, javlja AFP.

Žene, oko 60 godina starosti, krenule su u ponedeljak sa aerodroma Burže severoistočno od Pariza kada su im automobil zaustavila dva maskirana muškarca, koji su poprskali njih dve i njihovog vozača suzavcem i ukrali “sve što se nalazilo u vozilu: nakit, odeću, prtljag”, rekao je neimenovani izvor.

Na delu puta koji vodi severno od Pariza ka aerodromima Šarl de Gol i Burže često se dešavaju pljačke, a “na meti” su često bogati stranci u luksuznim automobilima, od kojih neki nose sa sobom velike količine novca u gotovini, napominje francuska agencija.

Pljačkaši često koriste saobraćajne gužve da sprovedu svoj plan.

Tako je prošlog meseca taksi koji je vozio direktora francuskog lanca prodavnica nameštaja zaustavljen ubrzo nakon što je krenuo sa aerodroma Burže, a tri pljačkaša su tada odnela predmete vredne oko 100.000 evra.

Na sličan način prošle godine je opljačkan i jedan korejski kolekcionar umetničkih predmeta, kada su mu trojica napadača iz automobila odnela nakit vredan četiri miliona evra.

U oktobru je i zvezda američkog rijaliti šoua Kim Kardašijan ostala bez nakita vrednog 10 miliona dolara u luksuznom apartmanu u centru francuske prestonice.

U Parizu je veliki broj ovakvih pljački naveo vladu da pojača mere bezbednosti oko turistički atraktivnih lokacija, navodi francuska agencija.

(Tanjug)

 

Ostavite komentar