U trendu

Pobednik izbora, ko god bude, slaviće na Menhetnu

Novi predsednik SAD izbornu pobedu će večeras slaviti u Njujorku, ko god da pobedi, pri čemu je republikanski kandidat za eventualnu proslavu izabrao relativno skroman hotel na Šestoj aveniji, dok je njegova demokratska protivnica u te svrhe iznajmila ogroman Centar Dževits, javio je AFP.

Te dve lokacije su samo tri kilometra udaljene jedna od druge, a u tom delu „Velike jabuke“ može se videti veliki broj Njujorčana i turista, prilično iscrpljenih izuzetno napornom predizbornom kampanjom, navodi francuska agencija.

U hotelu „Hilton midtaun“, koji se nalazi u blizini takozvane Trampove kule, osoblje privodi kraju pripreme postavljajući ogromne ekrane i podešavajući ton u balskoj dvorani u kojoj njujorški milijarder planira da održi svoju pobedničku proslavu.

Nedaleko odatle, na obalama reke Hadson, nalazi se Centar Dževits, ogromno zdanje sa staklenim krovom, gde Hilari Klinton namerava da proslavi svoj izborni trijumf.

U tom delu centra Menhetna, turisti i prolaznici odražavaju duboke podele u SAD na izborni dan.

Tako Miki Gibson, koji se sa porodicom danas zatekao u Njujorku, ali žuri u Južnu Karolinu, gde živi, da bi glasao, kaže: „Svi smo tamo republikanci, svi glasamo za Trampa, iako nismo mnogo zadovoljni njegovim stavovima“.

Gibson opisuje Trampa kao „nepredvidivog čoveka koji ne može da drži jezik za zubima“, ali napominje da „birači nemaju mnogo izbora“.

S druge strane, član obezbeđenja Centra Dževit Dona Tomas kaže da joj je drago što je kampanji došao kraj i ističe da će glasati za Hilari Klinton.

„Ako ona izgubi, ostaje nam samo da se nadamo najboljem“, zaključuje ova mlada Afroamerikanka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.