U trendu

Počelo svedočenje koje prati cela Amerika (video)

Žena koja je optužila kandidata američkog predsednika za sudiju Vrhovnog suda Breta Kavanoa da ju je pre više od tri decenije seksualno napastvovao svedoči pred Odborom za pravosuđe u Senatu.

https://www.youtube.com/watch?v=Wc05gMEEvJE

Kavano je negirao optužbe, navodeći da nije znao ni identitet žene koja ga je optužila, dok Kristin Blejsi Ford nije u članku u „Vašington postu“ iznela tvrdnju da ju je Kavano „na silu dodirivao“ u jednoj kući u predgrađu Vašingtona početkom osamdesetih godina, kada su oboje bili tinejdžeri, i da se plašila za svoj život.

„Ovde sam, iako ne želim da budem. Prestravljena sam“, rekla je Kristin Blejsi Ford.

Ona je opisala i zabavu na kojoj se navodno desio napad.

„Zaista bih volela da mogu da dam detaljne odgovore na sva pitanja. Nemam sve odgovore i ne sećam se svega koliko bih htela. Ali, detalji o toj noći koji me dovode ovde danas su oni koje nikad neću zaboraviti. Urezani su u moje sećanje i proganjali su me u epizodama kao odraslu osobu“, rekla je Kristin Blejsi Ford.

Fordova je rekla da joj se u jednom trenutku učinilo da će je Kavano slučajno ubiti tokom napada. Ona je rekla da o ovom napadu nije nikome govorila do maja 2012. godine.

„Verovala sam da će da me siluje. Pokušala sam da dozovem pomoć. Kada sam uspela, Bret mi je stavio ruku preko usta kako bi me sprečio da vrištim“, rekla je ona.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.