U trendu

Podizanje ograda ne rešava problem

Srpska ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da ograda na granici sa Srbijom čije je podizanje najavila Mađarska da bi zaustavila dolazak imigranata, „nije način na koji će se ovaj problem rešiti“.

Joksimović je rekla da povodom te najave Budimpešte, iz Evropske unije (EU) nije došlo dovoljno reakcija, te je potrebno „uputiti jasniju poruku EU“ o tome.

„Dizanje žica i ograda nije način na koji će se ovaj problem rešiti“, rekla je Joskimoć novinarima u Briselu, gde je sa evropskim zvaničnicima razgovarala i o politici migracija.

Po njenim rečima, problem migranata je problem EU, i Srbiji je u tom smislu potrebno partnerstvo.

„Problem migracija se ne može rešavati na nivou Srbije ili bilo koje zemlje pojedinačno, to je pitanje za celu EU“, navela je Joksimović.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas u Budimpešti da je Vlada odlučila da što je pre moguće podigne privremenu ogradu na granici sa Srbijom, da bi zaustavila dolazak imigranata.

Sijarto je rekao da je u Mađarsku ove godine ušla 61.000 ilegalnih imigranta, skoro svi preko Srbije. Većina onih koji su zatražili status izbeglice u Mađarskoj, otišli su ka zapadnoevropskim zemljama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar