U trendu

Podoljak potvrdio: U toku pregovori Rusije i Ukrajine

KIJEV – Kijev i Moskva nastavili su danas pregovore o ratu u Ukrajini, nakon što prekida u ponedeljak, potvrdio je danas jedan od ukrajinskih pregovarača Mihail Podoljak.

„Pregovori su u toku. Obnovljene su konsultacije o glavnoj pregovaračkoj platformi. Pitanja opšte regulacije, prekida vatre, povlačenja snaga sa teritorije zemlje…“, naveo je Podoljak na Tviteru, navodi Rojters.

Prethodno je član ukrajinske delegacije David Arahamia rekao za Ukajinsku pravdu da su ukrajinska i ruska delegacija nastavile danas pregovore nakon tehničke pauze u ponedeljak, preneo je Unian.

Četvrta runda pregovora Moskve i Kijeva počela je juče, a Podoljak je kasnije rekao da je napravljena tehnička pauza u pregovorima koji se održavaju u formatu video konferencije.

On je u ponedeljak naveo da se vode teški razgovori.

„Strane aktivno izražavaju svoje određene stavove. Komunikacija se održava, ali je teška. Razlog za neslogu su previše različiti politički sistemi“, naveo je Podoljak.

On je prethodno rekao da će se četvrta runda pregovora između Ukrajine i Rusije fokusirati na postizanje dogovora o prekidu vatre, povlačenju trupa i bezbednosnim garancijama za Ukrajinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.