U trendu

Podrška predsedniku Bolsonaru širom Brazila

RIO DE ŽANEIRO – Hiljade građana okupilo se danas u gradovima širom Brazila kako bi pružili podršku predsedniku Žairu Bolsonaru, koji se suočava sa uličnim protestima zbog politike koje zastupa i skandala oko korupcije u porodici.

Učesnici protesta pevali su nacionalnu himnu i mahali zastavama Brazila uzvikujući imena članova kabineta Bolsonara, a neki su tražili zatvaranje Kongresa i Vrhovnog suda, prenosi AP.

Bolsonaro, koji se suočava sa padom podrške pet meseci nakon preuzimanja dužnosti predsednika, nije učestvovao u protestima, ali je rekao nakon crkvene službe da su demonstranti na ulici kako bi „isporučili poruku onima koji insistiraju na starim politikama i koji ne dozvoljavaju ljudima da budu slobodni“.

Ideja da se organizuju demonstracije potekla je nakon prošlonedeljnih masovnih demonstracija organizovanih zbog odluke Bolsonarove vlade da smanji budžet za obrazovanje.

Takođe, jedno istraživanje je pokazalo da 36 odsto Brazilaca smatra da je Bolsonarova vlada loša ili užasna, a da 34 odsto smatra da je dobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.