najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pogubljeno četvoro za masakr u školi u Pešavaru

Četiri pobunjenika, osumnjičena da su učestvovala u masakru talibana u školi u Pešavaru na severozapadu Pakistana, danas su pogubljena vešanjem, javile su bezbednosne službe tog grada.

To su prva pogubljenja povezana s napadom koji se dogodio pre godinu dana, u kome je ubijeno više od 150 ljudi, većinom dece.

“Četvoro pobunjenika umešanih u napad” na tu vojnu školu “obešeni su jutros u zatvoru Kohat”, rekao je za agenciju Frans pres zvaničnik bezbednosnih službi Pešavara.

Pogubljenja je potvrdio i zvaničnik zatvora koji je rekao da je osudjenicima bilo sinoć dozvoljeno da poslednji put vide članove porodica.

Napad koji važi za najteži u savremenom Pakistanu dogodio se pre godinu dana, 16. decembra. Grupa naoružanih talibana upala je u javnu vojnu školu u Pešavaru i hladnokrvno ubila više od 150 osoba, većinom dece.

Ubrzo posle tog napada vlada u Islamabadu je ukinula moratorijum na smrtnu kaznu koji je bio na snazi od 2008. i dozvolila formiranje antiterorističkih vojnih sudova kojim se omogućuje vojsci da sudi civilima osumnjičenim za terorizam.

Tela pogubljenih biće predata porodicama, navela je policija zatvora Kohat.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike