U trendu

Policajci terete tužioca zbog neosnovanog hapšenja

PODGORICA – Policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović podneli su krivičnu prijavu protiv državnog tužioca Vukasa Radovića zbog njihovog neosnovanog hapšenja u slučaju “Belivuk i Miljković”, kako bi sebe, kako navode, u javnosti predstavio kao borca protiv organizovanog kriminala, pišu podgoričke Vijesti.

Vijesti pišu da krivična prijava Radonjića optužuje za zloupotrebu službenog položaja.

Bošković i Đurović označeni kao saradnici Belivuka i Miljkovića, Radoinja sumnjiče da je im je hapšenjam svesno nacrtao metu i poigrao se sa ljudskim sudbinama.

Bošković i Đurović terete Radonjića da je, iako je znao da za to nema osnova, naložio njihovo hapšenje zbog ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru optuženim beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Oni sumnjiče Radonjića da je to uradio po prethodnom dogovoru sa državnim sekretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Radom Miloševićem i više NN lica, kao i da je podnošenje prijave namerno urađeno tokom dežurstva tog tužioca.

Bošković je za Vijesti potvrdio da je podneo krivičnu prijavu, dodajući da su on i Đurović tužiocu decidno objasnili ko je izdao naređenje za ukidanje zabrane ulaska za Belivuka i Miljkovića i ko je to izvršio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.