U trendu

Policija buldožerima uništila zaplenjene motocikle

Njujorška policija je buldožerima zdrobila 70 zaplenjenih motocikala i „kvadova“ da bi time pokazala oštru politiku prema nasilnoj vožnji gradskim ulicama.

Javno drobljenje motocikala deo je akcije njujorške policije u obračunu s nasilnim vozačima koji, većinom mladi i bez vozačke dozvole, jurcaju ulicama na neregistrovanim, nelegalno modifikovanim motociklima, i na motociklima i ATV vozilima – „kvadovima“, namenjenim isključivo za terensku vožnju.

Šef Policije Viliam Braton je izjavio da ti vozači „predstavljaju vanrednu opasnosti ne samo za sebe, nego za sve gradjane“.

Oduzeti motocikli i „kvadovi“ su položeni na bok na obali u Bruklinu i dva buldožera su ih pregazila nekoliko puta.

Ove godine je oduzeto 679 motocikala i „kvadova“, 95 odsto više nego prošle, a desetine vozača su uhapšene zbog nasilne vožnje, ugrožavanja drugih i sličnih nedela.

Posle pogibije jednog motocikliste tokom policijske potere, policija ih više ne juri ulicama Njujorka, već ih prati iz helikoptera i hvata kasnije.

Njujorška policija će od prodaje zdrobljenih motocikala otpadu dobiti oko pet centi po kilogramu.

Motocikli i „kvadovi“ su uništeni jer je procenjeno da su bili takvi da bi ih retko ko kupio, a da bi bilo skupo opremiti ih za registraciju da bi se legalno mogli koristiti na ulicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.