U trendu

Policija CG: Biće ispitano, ugrožena bila bezbednost štićenih

NIKŠIĆ – Crnogorska policija saopštila je večeras da će sve činjenice i okolnosti u vezi sa današnjim događajem u Nikšiću, posebno okolnosti ugrožavanja bezbednosti štićenih ličnosti i policijskog službenika, biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima.

U saopštenju Uprava policije Crne Gore, povodom tvrdnji da je policijski službenik „gazio građane koji su protestvovali“, navodi da je on vršio posao neposrednog obezbeđivanja štićenih ličnosti, članova uže porodice premijera Zdravka Krivokapića, u skladu sa važećim propisima i objašava da je, krećući se putnim pravcem Podgorica – Nikšić, službenim motornim vozilom, u mestu Bogetići, naišao na grupu lica koja su blokirala putni pravac i kretanje prema Nikšiću.

„U nemogućnosti da nastavi kretanje ka Nikšiću, a ceneći trenutnu situaciju na blokiranom delu puta policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom je uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, vozio u kojem su se nalazile štićene ličnosti, kao što se može videti na objavljenom snimku, okružila je grupa ljudi koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu, čime je bila ugrožena bezbednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika.

„Imajući u vidu napred navedeno policijski službenik je pokušao da se službenim vozilom što pre udalji sa ove lokacije. Lica koja su blokirala magistralni put okružila su vozilo i na razne načine aktivnim radnjama pokušali spriječiti kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije“, navodi policija.

Kako dodaje, Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u delu svoje nadležnosti utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika.
„Uprava policije će kao i do sada preduzimati sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju obezbeđivanja štićenih ličnosti“, poručuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.