U trendu

Policija CG sprečila 300 ilegalnih ulazaka u BiH u 2019.

PODGORICA – Crnogorska granična policija u prvih šest meseci 2019. sprečila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštila je crnogorska granična policije.

„U jednom slučaju je pronađeno čak 14 osoba smeštenih u jednom putničkom vozilu u nehumanim uslovima, koje je državljanin Crne Gore nameravao nezakonito da prebaci u BiH“, izjavio je za RTCG Slavko Peković iz crnogorske granične policije.

Pripadnici crnogorske službe spasavanja početkom prošle nedelje pronašli su troje migranata u brdima iznad Herceg Novog koji su pokušali ilegalno da uđu u Hrvatsku, ali su se izgubili i tri dana proveli na nepristupačnom terenu.

Kako se navodi, krijumčari od migranata uzimaju i preko 100 evra po osobi da ih dovedu blizu granice s Hrvatskom ili BiH, a neretko migrantima pomaže i lokalno stanovništvo sa obe strane granice.

Uglavnom se kreću noću, pa crnogorska policija na granicama koristi savremene termovizijske uređaje da bi ih zaustavila u njihovom poduhvatu.

„Ono što je osnovna funkcija termovizijskijskih skenera je da uzbune organe na terenu, da im jave na kojem putnom pravcu se događaju neke aktivnosti da bi pravovremeno reagovali“, rekao je pripadnik crnogorske granične policije, prenosi Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.