U trendu

Policija traži čoveka koji je napao Azijatkinju na Tajms skveru

NJUJORK – Policija u Njujorku traga za muškarcem koji je napao Amerikanku poreklom iz Azije i više puta je šutnuo u glavu i stomak na očigled dvojice radnika obezbeđenja.

BBC navodi da se na snimku sa bezbednosnih kamera koji je objavila njujorška policija vidi kako ženu nedaleko od Tajms skvera naočigled obezbeđenja obližnje zgrade koje nije intervenisalo obara muškarac udarcem nogom u stomak, a onda nastavlja da je šutira u glavu uzvikujući parole protiv građana azijskog porekla, da bi potom mirno odšetao niz ulicu.

Upravnici zgrade napisali su na Instagramu da je osoblje koje je mirno posmatralo napad suspendovano dok se sprovodi istraga, a gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je rekao da je apsolutno neprihvatljivo da svedoci nisu intervenisali, prenosi BBC.

Žena stara 65 godina je primljena u bolnicu sa ozbiljnim povredama, a predsednik Džo Bajden je poručio da su u pripremi nove mere kako bi se suzbilo rastuće nasilje nad azijskim Amerikancima.

BBC navodi da su šest žrtava oružanog napada u Atlanti pre dve nedelje, u kojem je ukupno ubijeno osam, bile žene poreklom iz Azije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.