U trendu

Policija u Indiji zatvorila sirotište koje je prodavalo bebe

Policija je zatvorila danas sirotište na istoku Indije i uhapsila njegove vlasnike zbog prodaje beba parovima koji nemaju decu, proveravajući istovremeno da li je ta akcija imala veze sa nekom širom operacijom trgovine ljudima.

Sirotište u gradu Džalpajguri u zapadnom Bengalu koje je vodila jedna neprofitna organizacija, prodalo je najmanje 20 dece na usvajanje, saopštila je policija, a preneo Rojters.

Kako agencija prenosi, osoba koja je bila na čelu sirotišta, takođe je vodila i sklonište za siromašne žene čije je bebe prodavala, a njima govorila da su bebe rođene mrtve.

Hapšenje 18 osoba, uključujući doktore, babice i vlasnike dobrotvornih organizacija, dogodilo se samo tri meseca nakon što je 13 beba spašeno i dva skeleta beba pronađena u blizini luke grada Kolkata.

Kako se navodi, te osobe su uhapšene jer se sumnja da su uzele bebe odmah po rođenju, a manjaka su rekle da su bebe rođene mrtve.

Agencija prenosi da su bebe prodavane za 1.500-3.000 dolara, a da eksperti u Indiji kažu da je trgovina bebama postala ozbiljan biznis u toj zemlji.

Najmanje 17 dece koja su bila smeštena u sirotištu u DŽapalgapuriju nije pronađeno i ne može im se ući u trag preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar