U trendu

Policija u SAD ubila agenta na zadatku

Policajca na tajnom zadatku u saveznoj državi Merilend ubile su njegove kolege kada se odazvao pozivu policijske stanice na koju je pucao napadač, izjavio je u ponedeljak uveče šef policije Henk Stavinski.

Policajac Džekai Kolson, koji je bio na tajnom zadatku u jedinici za narkotike, reagovao je juče na poziv koji je usledio kada je napadač pucao na policijsku stanicu i obližnja vozila. Kolson je skočio iz neobeleženog vozila i nosio je civilnu odeću bez zaštitnog prsluka, rekao je Stavinski.

U metežu je jedan od policajaca pogodio Kolsona, rekao je šef policije dodajući da je Kolson pokazao „ekstremni heroizam“ pošto je „na sebe privukao vatru pri čemu je smrtno ranjen“.

Kolson je proglašen mrtvim u bolnici. Napadač, identifikovan kao Majkl Ford će verovatno preživeti. Njegova brača Malik i Ilajdža Ford, takodje su u pritvoru i protiv svih njih će biti podignuto više optužnica.

Stavinski je rekao da su federalni agenti ustanovili da nije bilo nekog većeg plana zbog kojeg su braća Ford napala policijsku stanicu.

Policija iz mesta Grinvil u Južnoj Karolini navela je da je tragala za Fordom zato što je napao svoju suprugu dan ranije.

Stavinski je rekao da je Majkl Ford juče iz čista mira otvorio vatru na prvog policajca kojeg je video ispred stanice u predgradju Vašingtona.

Posle toga je usledio vatreni obračun u kojem je više policajaca pucalo na napadača, dodao je Stavinski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.