U trendu

Policija uhapsila devet osoba na protestu u Parizu

Francuska policija uhapsila je danas devet demonstranata koji su se sukobili s policijom na protestu zbog najavljanog usvajanja spornog zakona o radu, preneo je pariski list Ekspres.

Neredi su izbili kad se deo demonstranata izdvojio i počeo da vredja policija, uzvikuje antivladine parole i razbija izloge obližnjih prodavnica.

Vest o neredima preneli su i drugi francuski mediji dodajući da je istovremeno u toku sednica Vlade koja pokušava da pronadje modalitete usvajanja zakona. Premijer Manuel Vals je na pauzi konsultacija osudio incidente u Parizu.

Zbog nedostatka parlamentarne većine za usvajanje zakona o radu koji je poslednja velika reforma tokom petogodišnjeg mandata predsednika Fransoaa Olanda, vlada je prošle nedelje odlučila da zakon sama usvoji zaobilazeći parlament.

Novim zakonom o radu predvidjene su veće slobode za poslodavce u pogledu utvrdjivanja radnog vremena i otpuštanja radnika kao tehnoloških viškova. Protivnici tvrde da će ove izmene pogoršati prava zaposlenih, naročito mladih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.