U trendu

Poljanski: Francuska napravila skandal na sastanku SB UN

NJUJORK – Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN saopštio je danas da je Francuska, koja predsedava Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, napravila, kako je rekao, „skandal“ na sastanku SB UN, ne dozvoljavajući zvaničnom predstavniku Gasproma Sergeju Kuprijanovu da govori.

U SB UN je u petak na inicijativu Rusije, održan sastanak o situaciji sa napadima na gasovode Severni tok 1 i Severni tok 2, prenele su RIA Novosti.

Kuprijanov je održao prezentaciju i na kraju sastanka želeo je da iznese svoje komentare na ono što je čuo, ali mu stalni predstavnik Francuske Nikola de Rivera nije dao takvu priliku, navodi ruska agencija.

„Kraj sednice pomutio je skandal u koji je umešan predsedavajući sastanku, stalni predstavnik Francuske Nikola de Rivera. Pošto je, očigledno, izgubio živce zbog neubedljivih kritika zapadnog tabora u vezi sa našim pristupom, kršeći sve norme i prakse Saveta bezbednosti, on nije dozvolio portparolu Gasproma Sergeju Kuprijanovu, koji je bio pozvan na događaj kao izvestilac, (posebno mu se zahvaljujem na učešću i veoma korisnom izlaganju), da odgovori na nekorektne optužbe na račun te kompanije“, napisao je Poljanski na Telegramu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.