U trendu

Poljske devojčice igrale se Hitlera i ubile miša u gasnoj komori

Poljska policija povela je istragu povodom skandaloznog snimka dve poljske devojčice koje su se nedavno pohvalile na internetu kako se „igraju Hitlera“ i dimom iz cigareta u improvizovanoj „gasnoj komori“ ubijaju miša.

Te dve 14-ogodišnjakinje, učenice gimnazije u mestu Žari na zapadu Poljske, kupile su miša u pet šopu, smestile ga u kartonsku kutiju sa malim otvorom i kroz taj otvor počele u kutiju da duvaju dim cigarete.

Jedna od njih na snimku objašnjava kako će se sada „malo igrati Hitlera“ a druga kaže „prava gasna komora“, dok se na kraju snimka pojavljuje natpis „Prvi miš je poginuo tragičnom smrću ali tinejdžerka je kupila drugog“, prenose poljski mediji.

Snimak i vest o njemu izazvao je lavinu ogorčenja, posebno što mladi Poljaci uče u školama o holokaustu i obilaze u ekskurzijama najveći logor smrti koji su nemački nacisti podigli na jugu okupirane Poljske, Aušvic Birkenau, gde je Spomenik žrtvama holokausta upravo kraj ruina nekadašnjih gasnih komora.

Tinejdžerke koje su se igrale Hitlera u svakom slučaju neće ostati nekažnjene jer je policija povela istragu makar zbog kršenja paragrafa Zakona o zlostavljanju životinja, preko kojih najlakše mogu da budu kažnjene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar