U trendu

Pompeo: Moguć skori susret Trampa i Putina

 Predsednik SAD Donald Tramp će se verovatno sresti s ruskim kolegom Vladimirom Putinom „u veoma bliskoj budućnosti“, izjavio je šef američke diplomatije Majk Pompeo u intervjuu za MSNBC.

I Tramp je u četvrtak naveo mogućnost novog susreta s Putinom u julu.

Pompeo je u jučerašnjem intervjuu rekao da će detalji mogućeg samita biti razmatrani prilikom posete Moskvi Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

„Znam da ambasador Bolton treba da putuje u Moskvu u nedelju ili ponedeljak. Sastaće se sa svojim kolegom i mislim da je verovatno da će se predsednik Tramp sa svojim kolegom sresti uskoro nakon tog sastanka“, rekao je američki državni sekretar.

Tramp će 11. i 12. jula učestvovati na samitu NATO-a u Briselu, a 13. jula će posetiti Veliku Britaniju, gde će razgovarati s premijerkom Terezom Mej i kraljicom Elizabetom Drugom.

Putin je početkom juna rekao da je spreman da se sastane s Trampom, i rekao da je dosta zemalja, medju kojima i Austrija, voljno da bude domaćin sastanka.

Odnosi SAD i Rusije su zatrovani optužbama za saradnju predsedničke kampanje Donalda Trampa s Rusijom i aferom trovanja nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji, kao i istupanje SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom.

Tramp i Putin su se prethodni put sreli u Vijetnamu, u novembru 2017.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.