U trendu

Ponosan na zemlju i na to kako je predstavljena

PEKING – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma ponosan na svoju zemlju koju predstavlja u Kini, da je tokom dana imao dobre sastanke sa državnicima mnogih zemalja, kao i da je tokom svečane večere sedeo za stolom pored Si Đinpinga, Li Kećijanga i Đuzepe Kontija, dok su sa druge strane bili Vladimir Putin i Nursultan Nazarbajev.

Vučić je rekao da je danas dugo razgovArao i sa premijerom Austrije Sebastijanom Kurcem, zatim da je imao dobar bilateralni sastanak sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

„Sastao sam i sa predsednicima Švajcarske, Mozambika, Kenije, Vijetnama i Kanade“, rekao je Vučić novinarima.

Istakao je da su na svečanoj večeri u prepunoj hali najmoćniji ljudi sveta slušali o Srbiji i uživali u igri iz naše zemlje.

On je objasnio da je bila organizovana zajednička igra u kojoj su učestvovali Rusija, Filipini, Egipat i Srbija.

Vučić je naglasio da su izašli momci u šajkačama i devojke u srpskim narodnim nošnjama, kao i da su u okviru predstavljanja naše zemlje prisutni mogli da upoznaju Srbiju, vide Đerdapsku klisuru, naše manastire i slično.

Istakao je da je jedna od najgledanijih televizija u svetu kineska ČTV u „prajm tajmu“ od devet do 10 sati uveče imala emisiju o železari u Smederevu u kojoj su puštani i naši radnici i sinditai i slično i primetio da ni mi nismo imali takvu emisiju u Srbiji.

Vučić je dodao da su dali i nagradu ljuduima iz HBIS kompnije koja je preuzela Železaru Smederevo, kao i da je veoma zadovoljan zbog svega toga.

„Takođe, biću jedan od trojice lidera koji će govoriti na zatvaranju ove konferencije, što je velika stvar za našu malu zemlju“, rekao je Vučić i dodao je naša zemlja dobila veliku reklamu ona ne može da se meri novcem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.