U trendu

”Popodnevni čaj” Tereze Mej i Junkera u Briselu

BRISEL – Britanska premijerka Tereza Mej sastaće se popodne u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žan Klodom Junkerom.

Cilj sastanka je priprema Evropskog saveta o Bregzitu koji je zakazan za nedelju, najavili su u Evropskoj komisiji.

Sastanak Tereze Mej i Kan Kloda Junkera zakazan je za 17:30 u sedištu Evropske komisije u Briselu. U Komisiji kažu da u pitanju ”nije radna večera već popodnveni čaj” dva lidera.

”Cilj sastanka je priprema Evropskog saveta o Artiklu 50 koji je zakazan u nedelju odnosno da se osigura da se na Savetu potvrdi nacrt Sporazuma o povlačenju i odobri politička deklaracija o budućim odnosima EU i Ujedinjenog Kraljevstva”, izjavio je portparol Evopske komisije Margaritis Shinas.

U Evropskoj komisiji kažu nije predviđeno obraćanje britanske premijerke i predsednika Komisije medijima.

Dodaje se da se među zemljama članicama EU i dalje radi na definisanju političke deklaracije o budućim odnosima EU i Ujedinjenog Kraljevstva koja bi trebalo da bude finalizovana na samitu EU 27 u nedelju.

U Briselu kažu da su svesni i zabrinutosti pojedinih zemlja članica, na prvom mestu Španije koja je najavila da će glasati protiv nacrta sporazuma o Bregzitu ukoliko ne bude modifikovano rešenje za teritoriju Gibraltara, i ta se ”na tim pitanjima radi”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.